fallback

Станишев: Отиваме на предсрочни избори, ако „Атака“ не влезе в парламента

Лидерът на БСП заяви, че засега няма намерение да води диалог с ГЕРБ, защото те не зачитат резултатите от изборите.

26.06.2013 | 15:16

„Ако „Атака“ откаже да участва в работата на парламента, това означава действително предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на ПГ на Коалиция за България.

„Ако утре „Атака“ каже: „Ние не участваме в работата на парламента, това променя ситуацията и създава условия за предсрочни избори“, отсече Станишев. Той беше категоричен, че левицата няма да чака дълго националистите за отговор, но не даде и конкретен срок.

Той заяви, че засега няма намерение да води диалог с ГЕРБ, защото те не зачитат резултатите от изборите. Признаването на вота било основното условие да седне на масата с бившия премиер Бойко Борисов.

Коалиция за България продължава много категорично да подкрепя работата на правителството на Пламен Орешарски, каза Станишев. „Ние смятаме, че то трябва ударно да започне реализация на програмата от спешните мерки в икономиката, за бизнеса и за демократизиране на управленския процес в следващите дни. Това може да се случи при една хипотеза – ако има работещ парламент“, добави лидерът на БСП.

Днес парламентът не успя да събере кворум заради отсъствието на „Атака“ и ГЕРБ и заседанието беше провалено, докато пред сграда на НС стотици протестиращи искаха оставката на правителството.

По-рано премиерът Пламен Орешарски също заяви, че правителството не може да работи без парламент.

fallback
Още от България
fallback