Алиосман Имамов: Предсрочните избори няма да променят настоящата ситуация

Социалните мерки бяха от първостепенна важност, коментира председателят на икономическата комисия в парламента.

25.06.2013 | 20:43
Алиосман Имамов: Предсрочните избори няма да променят настоящата ситуация

Определени партии имат интерес от оставката на правителството, коментира в ефира на Bulgaria On Air Алиосман Имамов, заместник-председател на ДПС и  председател на  Комисия по икономическата политика и туризъм в парламента.  Той допълни, че едни предсрочни избори няма да променят съществено ситуацията в момента.

„Евентуално да влязат някои партии, които не успяха да спечелят достатъчно гласове на последните избори или пък други да получат по-голямо представителство“, обясни Имамов. 

По думите му обществото отдавна е разделено, но не от политиците, на хора, които успяват да се справят с ежедневните си нужди и такива, които не успяват.

„Тези, които понесоха най-тежко  тежестта на кризата, не са на площадите. Те са в малките населени места, нямат работа или се притесняват за реколтата си“, подчерта Имамов. Той допълни, че в София безработицата е 6%, но в други населени места е около 60%. По думите на Имамов приемането на социалните мерки е било сред най-важните решения с оглед на положението, което заварило правителството при идването си на власт.

Заместник-председателят на ДПС коментира, че искането за оставка на правителството е политическо и се различава от това за гласуването на нов изборен кодекс. Според него няма как новият изборен кодекс да бъде подготвен за седмица или две, тъй като за целта трябва да се проведе широко обществено обсъждане.

Заради внимателния подбор на кадри, по думите на Имамов се бавели и назначенията на заместник-министри и областни управители.

На въпрос как ДПС са успели да спечелят председателски кресла в едни от най-важните за страната комисии в парламента – като икономиката и енергетиката, Имамов отговори, че винаги се е чудил как се определя коя комисия е важна.