Еврокомисарят Йоханес Хан отрече да е препоръчвал заместник-министър по транспорта

Хан съобщи, че очаква извинение от транспортния министър Даниал Папазов.

25.06.2013 | 17:50
Еврокомисарят  Йоханес Хан отрече да е препоръчвал заместник-министър по транспорта

Европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хан очаква извинение от българския министър на транспорта Данаил Папазов за твърденията му, че заместникът му Петър Киров се ползва с препоръките на комисаря, съобщи Investor.bg.

Вчера в Бургас Папазов обяви, че напрежение около назначаването на Киров няма.

"Не ме интересува кой е баща му. Разбрах, че някога е ръководил ДАИ, но това няма никакво значение. Човекът е с великолепен английски, това, което трябва да притежава, а и с всички необходими сертификати и с препоръка от комисаря Хан лично", каза още Папазов.

"Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек (Киров - бел. ред.)", посочва Хан в реакция, изпратена до БТА от неговия говорител Ширин Уилър.

"Нямам влияние върху нито едно назначение в националните администрации, нито някога ще се опитам да упражня подобно влияние", добавя комисарят.

"Ако министърът е правилно цитиран, очаквам незабавно извинение", посочва в заключение еврокомисарят.

Припомняме, че заместник-министърът на транспорта Петър Киров беше назначен на 19 юни. Кратката биографична справка, изпратена от Министерския съвет, гласи, че той е юрист по образование.

Целият му трудов стаж обаче е преминал на различни длъжности в Изпълнителната агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник изпълнителен директор.

Йоханес Хан беше на посещение в България на 14 юни. Той участва в официалната церемония по откриване на "Дунав мост 2" между Видин и Калафат.