ПЕС – Жени подкрепи Станишев и Орешарски (видео)

„Надявам се обществото в България да прояви спокойствие и да даде повече време на кабинета“, каза лидерът на партията Зита Гурмай.

21.06.2013 | 17:21
ПЕС – Жени подкрепи Станишев и Орешарски (видео)

Сергей Станишев и кабинетът на Пламен Орешарски получиха подкрепата на Партията на европейските социалисти - Жени. Това стана на провеждащата се в София годишна конференция на организацията. Утре се очаква във форума да се включи и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц. Освен работните срещи в програмата на Мартин Шулц има и среща с президента Росен Плевнелиев.

Лидерът на ПЕС - Жени Зита Гурмай призна, че една от причините повечето от европейските социалисти да са в България в този момент, е да изразят солидарност и подкрепа към своя лидер Сергей Станишев и към кабинета на Пламен Орешарски.

„Надявам се обществото ви да прояви спокойствие и да даде повече време на кабинета. Вие толкова силно искахте промяна и тази промяна дойде. Но чудеса се случват, само когато някой се интересува от доброто на страната. Не можем да очакваме чудеса от днес за утре. Ваше право е да протестирате свободно, но трябва да сте наясно какво искате да промените и по какъв начин. Аз съм убедена, че настоящия кабинет се вслушва в гласа ви, но дайте му шанс, дайте им време да изпълнят програмата си и вашите искания“, каза Зита Гурмай.

По повод готвеният нов протест в социалните мрежи срещу управляващите от кабинета „Орешарски", Сергей Станишев още веднъж гарантира, че гласът на хората ще бъде чут, но беше и крайно категоричен към протестиращите:

„Оставката на правителството не се дава в интернет или на когото и да е. В България има легитимни институции и трябва да ви кажа едно нещо много ясно. Аз уважавам хората, които протестират с убеждение, с емоция, но бих ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси“, заяви червеният лидер.

По-късно на брифинг Станишев загадъчно обяви, че неговият фаворит за председател на Европейската комисия, който ще бъде издигнат от партията на европейските социалисти утре, ще присъства на конференцията в София.