Борисов: Назначението на Пеевски е част от сценария за убийството ми (видео)

Трите партии на власт искат да падне правителството, коментира бившият премиер.

20.06.2013 | 12:30
Борисов: Назначението на Пеевски е част от сценария за убийството ми (видео)

В назначението на Делян Пеевски лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя сценарий за своето убийство. Според думите на бившия премиер идеята е била да бъде арестуван и убит в ареста. "За радост протестите осуетиха този сценарий", обясни пред журналистите  Борисов. Според него причината да бъде убит е, че се е видяло, че с избори не може да бъде победен. Повече подробности за този сценарий ще бъде даден по време на заседанието на Европейската народна партия (ЕНП), което започва във Виена днес.

Борисов заяви още, че Ахмед Доган стои зад назначението на Делян Пеевски. "Затова Лютви Местан, Пламен Орешарски и Сергей Станишев не пожелаха да кажат кой го е предложил", смята още бившият премиер.

ДПС, БСП и Атака искат умишлено да паднат от власт, защото не могат да изпълнят обещанията, които дадоха, заяви Борисов. Трите партии са разбрали, че не могат да "бутнат ГЕРБ от власт", смята той. Той коментира още и обвиненията към президента с думите, че не знае Плевнелиев да има офшорни сметки. Според него обаче "доста българи са изгорели от затварянето на кипърските банки".