fallback

Цацаров и Йовчев номинирали Пеевски за шеф на ДАНС, според социолог

Има сигнали за създаване на парасилови структури, които ще целят сблъсък с официалните институции, коментира Кольо Колев.

15.06.2013 | 10:22

Изборът на Делян Пеевски не е на премиера Пламен Орешарски или на Сергей Станишев, а на новия вътрешен министър Цветлин Йовчев и на главния прокурор Сотир Цацаров. Тази теза изказа социологът Кольо Колев в ефира на TV7.

Според него до номинацията се е стигнало на принципа "клин клин избива" , защото има сигнали за създаване парасилови структури, които ще целят сблъсък с официалните институции. Пеевски ги познава, "играл е с тях" и затова е в състояние да се справи с тях, заяви Колев.

Социологът заяви, че реакцията на Бойко Борисов също е показателна. Той не каза, че това не е удачна кандидатура, а само че е шокиран от избора.

Колев обаче е на мнение, че изборът е грешка, защото не е съгласуван с обществото и трудно ще бъде обяснено на хората тази номинация. Все пак, ако Пеевски резултати в борбата срещу контрабандните канали и разработки, решението ще получи подкрепата на хората.

Като цяло новото правителство е имало добро начало с т.нар. социален пакет, допълни още Колев. Той обаче не очаква икономически чудеса - предстои тежка зима, ще са необходими средства за "Белене" и други разходи.

fallback
Още от България
fallback