fallback

10 хиляди протестираха срещу назначението на Пеевски (видео)

Протестиращите искат оставката на правителството и новия шеф на ДАНС.

14.06.2013 | 22:39

10 хиляди души са се събрали пред сградата на Министерския съвет с искания за оставка на правителството, съобщиха от МВР.

Хората настояват управляващите да оттеглят кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и на негово място да бъде назначен експерт, предаде Dnes.bg.Протестиращите носят български знамена и плакати и скандират: Долу ДПС! и Мафия!

Много от тях носят снимки на Делян Пеевски, върху които е написано "Game Over".

Има и издигнат лозунг: "Не искаме правителство на енергийната мафия".

Недоволните надуват свирки и развяват флагове. Протестиращите хвърлят бомбички и димки.

Издигнали са и плакати с надписи: "Те погребаха България!", "Пеевски = Цветанов, никога вече", "Мафията си има правителство, дали ще има народ зависи от нас" и "Дали ще има народ, избираш ти".

Освен от избора на Делян Пеевски, много от присъстващите изказват недоволството си и от цялата политическа система, от политиците и управленческите им решения.

Шест коли на жандармерията и близо 30 полицейски патрулки има пред правителствената сграда. Полицията е поставила два реда метални ограждения пред "Дондуков" 1.

Полицейски кордон е оградил и сградата на Президентството, както и входа на Партийния дом.

Движението на автомобили покрай Ларгото е напълно блокирано. За момента протестът преминава спокойно.

Около 20.20 часа голяма част от протестиращите пред Министерски съвет се отправиха към Народното събрание и Орлов мост. По пътя си те скандират: "Оставка" и "Червени боклуци".

Някои от протестиращите носят маски на прасета.

Сред издигнатите плакати има с образа на Ирена Кръстева и на сина й Делян Пеевски и надпис: "Мама ме покани на ДАНСИНГА", както и плакати с "Избрали вълка в кошарата, да пази агнетата.

Към 21 и 15 часа протестиращите блокирано движението на Орлов мост.

Тролеите, които идват по бул. "Васил Левски", обръщат на кино "Одеон".

Автобусите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" обръщат на бул. "Драган Цанков и се движат през Телевизионната кула.Автобусите за "Младост" и Централна гара обръщат при Румънското посолство.

Снимки от протеста може да видите тук

fallback
Още от България
fallback