Скандалите с подслушванията са тест за прокуратурата (видео)

Разследването срещу Цветан Цветанов няма да завърши с присъда, прогнозират от Българския институт за правни инициативи.

13.06.2013 | 12:26
Скандалите с подслушванията са тест за прокуратурата (видео)
Скандалите с подслушванията са тест за прокуратурата (видео)

Нашумелите скандали са тест за прокуратурата. Това е предизвикателство пред държавното обвинение и ще покаже доколко то е независим орган“, каза в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air Христо Иванов от Българския институт за правни инициативи. Според него очакваният след месец функционален анализ на работата на държавното обвинение ще покаже реалното състояние на тази структура.

По думите на Иванов прокуратурата не е открила престъпление в съдържанието на разговора между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов. „Не бяха открити проблеми в нито от записите от последната година. Очевидно има някаква сделка с господин Найденов, но нека не забравяме, че всичко това изплаща лош сигнал към Европа“, посочи експертът.

Има сериозни пропуски и в работата на Висшия съдебен съвет, който често нерегламентирано се повлиява от исканията на изпълнителната власт. Отделните структури често си правят услуги и едни и същи прокурори са говорители на действията на прокуратурата“, твърди още Иванов. Според него разследването срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов няма да завърши с присъда.

Вижте какво каза още той във видео файла.

Целия разговор може да видите ТУК.