fallback

Миков против висшите държавници да декларират имотите си (видео)

Необходими са промени на закона, заяви председателят на парламента.

12.06.2013 | 17:24

Работодателските организации се споразумяха с председателя на парламента Михаил Миков да отпадне изискването участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество да декларират имуществото си. Пред журналисти Миков призна, че промените в закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, приети през април тази година, не са били правилни и още следващата седмица ще има законова инициатива за премахването им.

Измененията са силно популистки и трябва да бъдат променени, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според Миков са необходими промени в закона и то не само по отношение на работодателските организации в съвета.

Бизнесът изложи аргумента, че няма такава практика, каквато е постановена в закона, не само в Европа, но и в света. Работодателите се позоваха на експертни мнения от Международната организация на работодателите и Международната организация на труда.

Позицията на бизнеса се подкрепя и от синдикалните организации, допълни Васил Велев. Той обясни още, че работодателските организации не са саботирали работата на Тристранния съвет, тъй като се били включили на експертно ниво.

fallback
Още от България
fallback