fallback

Хасан Адемов поиска двойно по-голям бюджет за субсидиране на заетостта (видео)

Заявка за нов интегриран подход в социалното подпомагане на деца дава министерството на труда на първия обществен съвет.

07.06.2013 | 16:29

Двойно по-голям бюджет за субсидиране на заетостта за следващата година ще поиска социалният министър Хасан Адемов по време на първия Обществен съвет към министерството под негово председателство. Парите ще бъдат насочени към реалния сектор с цел осигуряване на устойчива заетост.

Служебният кабинет добави 30 милиона лева към бюджета на националния план за действие по заетостта, който разполагаше с около 70 милиона лева. Добавката е част от спешния пакет от социални мерки, които са насочени към уязвимите групи в обществото.

„Профилът на това Правителство, е не да раздава парите на данъкоплатците, а да осигури възможности за устойчива заетост и в този смисъл средствата за национален план за заетостта за следващата година трябва поне да бъдат удвоени, но подкрепата трябва да минава през работодателите, за да генерира заетост. В условията на криза спешно ще се търсят и възможности за още мерки, насочени не само към социално слабите, но и към предприемчивите българи“, заяви Адемов. Той е убеден, че при обсъждането на следващия бюджет ще се намерят решения и на други проблеми.

Вижте подробностите във видео файла.

 

 

fallback
Още от България
fallback