fallback

Протестиращи блокираха "Орлов мост" в София

Близо 600 човека протестират срещу новото правителство.

02.06.2013 | 14:17

Протестиращи блокираха за близо половин час "Орлов мост" с искане за оставка на кабинета “Орешарски“ и провеждане на нови избори. Около 600 се събраха на емблематичното кръстовище в центъра на столицата. Те изразиха недоволството си срещу политическите лидери - Ахмед Доган, Сергей Станишев и Волев Сидеров и настояха за нови предсрочни избори, в които призоваха да се включат всички българи.

Освен срещу първите действия на правителството, сред които либерализация на тютюнопушенето и вдигане на майчинските, които според протестиращите ще отидат масово при ромски семейства, хората на улицата се обявиха и за смяна политическата система като цяло.Около 300 на протест пред НС срещу кабинета

В района на Орлов мост има засилено полицейско присъствие, но до пререкания и сблъсъци между протестиращи и полиция не се стигна.

След като протестиращите вдигнаха блокадата от Орлов мост, шествието се отправи към съседните улици, като движението по бул. „Цар Освободител” остава блокирано.

Малко след 12 часа днес около 300 души се появиха за началото на протеста пред сградата на Народното събрание. Постепенно броят им се увеличи двойно.

По-рано в неделя сутрин имаше протест и на две политически формации – РЗС и НФСБ, която се обявиха за касиране на изборите от 12 май. 

fallback
Още от България
fallback