fallback

БСП обсъди приоритетите на правителството с извънпарламентарни партии (видео)

Номинираният от БСП за премиер Пламен Орешарски обяви, че правосъдният министър ще е и вицеремиер.

27.05.2013 | 16:17

Номинираният за премиер Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев обсъдиха с партиите, останали извън народното събрание, но събрали над 1 процент от гласовете, бъдещите приоритети на правителството. Пред извънпарламентарните формации социалистите декларираха желание за диалог при решаване на проблемите на държавата.

Акцент в разговорите с „България за гражданите“ беше правосъдната система.

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева призова новият кабинет да акцентира върху съдебната реформа и да се стигне докрай в разследването за подслушването.

Орешарски заяви, че залага много на правосъдното министерство и че ресорният министър ще е и вицепремиер.Акцент в разговора с представителите на „Глас Народен“ беше образованието. Пламен Орешарски е на мнение, че в тази сфера може да се почерпи опит от германската образователна система.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев обясни, че истината за управлението на ГЕРБ трябва да бъде изнесена пред обществото.

Меглена Кунева пък настоя бъдещия кабинет да не се оправдава с предишния.

БСП разговаря и с представители на ВМРО, които отказаха да подкрепят плана Орешарски, а „Атака“ отказа въобще да се срещне с левицата. Репортаж по темата вижте от видео файла.

fallback
Още от България
fallback