fallback

Безлов: Честните протестиращи останаха без представителство

Не помня друг път да е имало такива разлики в екзит-половете, коментира експертът от Центъра за изследване на демокрацията.

12.05.2013 | 20:27

Дори през 1990 година нямаше толкова напрегнати дни за размисъл, коментира социологът Тихомир Безлов в студиото на Bulgaria On Air след изнасянето на първите прогнозни резултати от изборите.

Големият проблем е, че протестите в началото на годината не получиха представителство в тези избори, заяви Безлов, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията. "Това, което се случи през февруари и март, бе уникална смес от спонтанност и организираност - хора, които искрено искаха промяна, и хора, които искаха единствено в максимална степен да се възползват от положението. Големият проблем е, че хората, които излязоха спонтанно и имаха гражданско поведение, не можаха да намерят своите лидери и своето политическо представителство след това".

Прави впечатление, че резултатите са доста различни при различните социологически агенции - за пръв път виждам такива разлики, коментира Безлов. "Имам опасения, че тези екзит-полове не отразяват реалността, тоест хората прикриват за кого са гласували. Трябва да изчакаме извадките от изборните секции".  

fallback
Още от България
fallback