Прокуратурата не видя технологичен брак в намерените вчера бюлетини

И дяволът не може да направи нищо лошо с тези бюлетини, коментира за Bulgaria ON AIR математикът Михаил Константинов.

12.05.2013 | 13:44
Прокуратурата не видя технологичен брак в намерените вчера бюлетини
Прокуратурата не видя технологичен брак в намерените вчера бюлетини

Откритите в печатницата в Костинброд 350 хиляди бюлетини не били технологичен брак, според прокуратурата. В печатницата са намерени и четири палети негодни за употреба бюлетини, които били смачкани, скъсани и с размазано мастило, обясниха пред bTV служители в компанията „Мултипринт”.

По случая вече има образувано досъдебно производство за престъпление по служба. След детайлния оглед, който ще бъде направен на 13 май, ще стане ясно и срещу кого е производството. Експертизата на бюлетините е поверена на печатницата на Българската народна банка. Всички видеозаписи от печатницата са били иззети от прокуратурата. Ако клаузите по договора за отпечатване на бюлетините са нарушени, отговорност носи и министър-председателят.

Бившият член на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” Михаил Константинов коментира пред Bulgaria ON AIR, че и „дяволът да слезе на земята, нищо лошо не може да направи с тези 350 хиляди бюлетини”. Според него, случилото се в деня за размисъл, може да се обясни само с теория на конспирацията. Важният въпрос  според Константинов, е „кой има сметка от това да бъде дестабилизирана държава на НАТО в изключително тежък момент на конфликт в Близкия Изток, който ще продължи в следващите месеци.” Той обясни още, че "след като се създаде секционния протокол никой не може да променя нищо в него. Друг е въпросът  какви са комисиите, които изготвят секционния протокол. В 12 хиляди секционни избирателни комисии, 31 районни избирателни комисии и в ЦИК мнозинство има опозицията”, заяви още Константинов и призова да си гледат работата.