fallback

ДСБ настоява за отлагане на изборите

Местан видя опит за държавен преврат.

11.05.2013 | 18:27

От ДСБ настояват Главният прокурор да поиска от Конституционния съд да отложи провеждането на изборите до отпечатването на нови бюлетини, се казва в изявление на партията.

Откриването на 350 000 фалшиви бюлетини показва, че паралелното преброяване не е достатъчно за провеждане на честни избори, което ние се опитахме да организираме, посочват още от медийния център на ДСБ.

Опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта чрез мащабна фалшификация на изборния резултат пък видя лидерът на ДПС Лютви Местан по повод акцията на прокуратурата и ДАНС.

Лютви Местан поиска извънредно заседание на ЦИК предвид изключителността на ситуацията и да вземе единствено възможното решение. ДПС предлага ЦИК да задължи всички РИК и СИК да проведат утре изборите при определена процедура.

„Ако това не бъде подкрепено, върху изборите утре ще тегнат тежки съмнения върху изборите дали те не са манипулирани, защото тези 350 000  бюлетини  може да не са единствените“, предположи Местан.  Според него тези бюлетини просто не са били все още изнесени от печатницата, собственост на активист на ГЕРБ.

Става дума за скандал, който България не е виждала. Така коментира информацията за откритите от ДАНС незаконни бюлетини Сергей Станишев на извънредна пресконференция.

„Прави впечатление, че тези 350 000 бюлетини, които са подготвени, съвпадат със социологически проучвания на няколко агенции. Може да се смята, че те трасират пътя за една подготвена схема. Този брой съответства на 10% от очаквания утре вот. Той представлява около 25 депутатски места", каза Станишев.

fallback
Още от България
fallback