Борисов, Кокинов и Найденов отричат да са правили записа в Банкя (видео)

Бившият премиер увъртал пред прокурорите за скандалния разговор.

09.05.2013 | 12:00
Борисов, Кокинов и Найденов отричат да са правили записа в Банкя (видео)
Борисов, Кокинов и Найденов отричат да са правили записа в Банкя (видео)

И тримата участници в скандалния разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексаграрния министър Мирослав Найденов и вече подалия оставка като прокурор Николай Кокинов са отрекли категорично да са правили записа, изтекъл анонимно в медиите преди празниците.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). Тримата събеседници вече бяха разпитани от прокуратурата по случая.

Внимателното прослушване на записа навеждаше на мисълта, че „окабеленият” е Мирослав Найденов, който покрай обвиненията си за корупция се превърна в защитен свидетел на прокуратурата по делото за поголовно незаконно подслушване. От момента, в който Найденов придоби този процесуален статут, прокуратурата усърдно крие неговите посещения в институцията от медиите.

Цацаров не отхвърли възможността записът да е направен чрез телефона на Найденов без той да знае.
Главният прокурор обяви, че проверката по случая ще приключи най-много до две седмици, което бил максималният поставен срок.

От думите на първия обвинител в държавата стана ясно, че остава да бъдат разпитани още двама души. Единият от тях се чува на записа, а другият не участвал изобщо в разговора, уточни още Цацаров. Страничният глас, който се чува на записа, най-вероятно е на служител на НСО, който охранява Борисов.

Цацаров не разкри повече детайли от разпитите на тримата, столичен ежедневник обаче пише днес, че Борисов е шикалкавил пред обвинителите и не е искал да отговаря на конкретни въпроси.