Дългосрочна стратегия за здравеопазването подготвя служебният кабинет

В разчетите до 2020 са заложени повече пари за психичното здраве, спешната помощ и диагностично свързаното лечение, коментира проф. Николай Петров.

04.05.2013 | 13:46
Дългосрочна стратегия за здравеопазването подготвя служебният кабинет
Дългосрочна стратегия за здравеопазването подготвя служебният кабинет

Седемгодишна стратегия за развитие на здравеопазването подготвят от ресорното министерство на служебния кабинет. Според заложените разчети и ако политиката бъде продължена от следващите управляващи, с повече пари ще разполагат работещите в сектора на психичното здраве, на спешната помощ и на диагностично свързаното лечение, заяви министър Николай Петров пред bTV. По  думите му са необходими спешни решения за конкурси за директори на болници, за лекарите в доболничната помощ. Не на последно място следва да бъдат предвидени и финансовите лимити за болниците.

Работата в сектора ще бъде вършена по-добре при едно нормално действащо правителство, категоричен е Петров. Той допълни още, че е амбициран да постига повече, като мисли, че постоянно е слушан и наблюдаван. Скандалите с подслушването от последните седмици според него  няма да са от полза за никой от замесените лица. Според Петров, ако използването на специални разузнавателни средства има за цел сигурността на гражданите, е нормално, но ако е за издигане в кариерата или разчистване на сметки, е  „изключително грозно”.