fallback

Ферибот от Видин ще развива трафика в Никопол

"Параходство Българско речно плаване" пренасочва кораб заради очаквани загуби от Дунав мост 2.

30.04.2013 | 20:24

“Параходство Българско речно плаване” АД планира да насочи ферибот от Видин към Никопол с цел подобряване на трафика в този участък на Дунав. Дружеството очаква пускането в експлоатация на Дунав мост 2 да доведе до изключителен спад в дейността на Фериботен комплекс Видин.

Превозващата пътници и МПС до Калафат платформа “Бдин” ще бъде спряна. Предвижда се корабът да продължи експлоатация в Никопол, където фериботът с наличните превозни средства и организация на пристанищния комплекс засега е недостатъчно ефективен и атрактивен.

В БРП смятат, че с дългогодишния си опит и подходяща техника ще постигнат ефект за осъществяване на надеждна и удобна връзка между България и Румъния в централната част на нашия участък по р. Дунав. Това ще има пряко и косвено въздействие върху икономиката на централен северен район.

Фериботът между Никопол и Турну Мъгуреле пое част от трафика покрай проблемите в пътния участък на Дунав мост - Русе, но чрез оптимизиране може да бъде и по-полезен при евентуални сходни ситуации.

„Параходство Българско речно плаване” АД, гр. Русе има почти 80-годишна история. Освен основен български превозвач по Дунав, се явява и голям работодател в областта на шипинга – 750 души работят в БРП и дъщерните му предприятия. Дружеството обслужва товарооборота на крайдунавските страни и транзита между Западна и Източна Европа, от Сулина и Констанца на Черно море до Майнц на река Рейн.

fallback
Още от България
fallback