fallback

БСП поиска прокуратурата да разследва Борисов, Найденов и Кокинов

Това е мафия, превзела държавата и си прави каквото си иска, коментира Сергей Станишев записите.

26.04.2013 | 17:06

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска прокуратурата незабавно да започне разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов за заговор за възпрепятстване на правосъдието, което е тежко криминално престъпление, според Станишев.

През изминалата нощ бяха разпратени аудиозаписи с разговори, в които се твърди, че участват тримата. От разговорите се чува как обсъждат делото срещу Найденов за корупция и възможностите да повлияят върху решението за вината му. Автентичността на записите обаче все още не е установена.

„Това е мафия, превзела държавата, политическа клика, която е обсебила и си прави каквото си иска”, каза социалистическият лидер. Той призова всички демократични сили (изрично изключи от бройката ГЕРБ в сегашния й вид) да мислят как ще спасяват България след изборите, а и преди това.

„Това държава ли е, може ли да говорим за европейска държава, когато премиерът командва прокурорите и взима решение какво да огласи прокуратурата и до какви заключения да стигне?”, попита риторично лидерът на БСП и допълни, че президентът Росен Плевнелиев, служебното правителство и Висшият съдебен съвет трябва незабавно да вземат мерки срещу появилите обвинения.

Станишев отказа да коментира казаното от Борисов, че БСП стои зад изнесените подслушвания чрез паралелни структури на МВР.

fallback
Още от България
fallback