fallback

Яне Янев: Олигарси искат да дестабилизират България (видео)

Водещата цел е да бъде срината финансовата система и да падне валутният борд, коментира лидерът на РЗС.

26.04.2013 | 11:26

Олигарси между бизнеса и политиката, и с известни финансови притеснения, се опитват да доведат България до сценария в Гърция и Кипър, коментира за предаването Денят ON AIR лидерът на РЗС Яне Янев. По неговите думи това е причината за скандала с подслушването.  

„В основата на всичко това са бивши кадри от Държавна сигурност и кръга около Прокопиев, който дирижира действията на президента Плевнелиев. Тяхната цел е да сринат цялата финансова система на България, а не една или друга партия. При едно евентуално падане на валутния борда обаче, най-тежко ще бъдат ударени обикновените граждани,“ коментира Яне Янев и допълни, че БСП са основните постановчици на сценария.

По неговите думи една част от „режисьорите“ на скандала изместват същността на полемиката.

Интересно е как „за първи път от толкова години БСП не прави активна предизборна кампания,“ коментира Янев. –„Те са напълно отстъпили от всякакви позиции. Единственото, за което се готвят, е да не признаят резултатите от изборите и да доведат до крах икономиката на страната“.  Прогнозата на лидера на РЗС е, че в много избирателни райони БСП ще има доста по-слаби резултати от представените от социолозите.

Вижте интервюто от видео файла.

fallback
Още от България
fallback