Борисов няма да иска оставката на Цветанов

Лидерът на ГЕРБ вярва на Цацаров, който щял да разкрие истината.

25.04.2013 | 15:13
Борисов няма да иска оставката на Цветанов

Няма да искам оставката на Цветан Цветанов, заяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментарите след огласената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е подслушвал всички министри от кабинета „Борисов“, включително и самия Борисов.

Лидерът на ГЕРБ цитира Библията като каза, че няма ненаказано добро и това е кадрова грешка на Цветанов. „Въпреки това няма да искам неговата оставка", категоричен бе Борисов.

Цветан Цветанов се е заклел в децата си на Бойко Борисов, че не го е подслушвал и че не записвал масово членовете на правителството на ГЕРБ, стана ясно още от коментара на бившия премиер.

Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, каза Бойко Борисов.

По повод личността на Мирослав Найденов, Борисов заяви: „Най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов. Той винаги е имал неговата подкрепа. Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен както и останалите министри от кабинета ми”, посочи Борисов.

Цветанов също коментира, че не е имало подслушвания на министри и не е покровителствал използване на специални разузнавателни средства с такава цел.

Всичко, което съм правил, съм съгласувал с премиера, заяви на свой ред бившият шеф на МВР. Думите на Найденов той определи като „лични нападки в хода на кампанията, която водят някои политически сили”.

Много са враговете, които съм си създал, а политическите опоненти са много изнервени и имат интерес да обстрелват Борисов, обясни Цветанов.

„За мен е важно да се срещам с хората и да изслушаме исканията им. Изявленията на Найденов са лични, в духа на кампанията, която водят някои политически партии. Моментът не е подбран случайно. Анонимният сигнал беше подаден точно в началото на предизборната кампания“, посочи бившият вътрешен министър.

Междувременно стана ясно, че след разпита, Мирослав Найденов е получил статута на защитен свидетел. В качеството му на свидетел е издадена заповед да му бъде назначена охрана, тъй като се чувствал застрашен. Решението е пратено на главния секретар на МВР Калин Георгиев.