fallback

Найденов обвини Цветанов в схема за подслушване на министри (видео)

Бившият земеделски министър бе извикан експресно на разпит в прокуратурата.

25.04.2013 | 10:14

„МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009“, заяви в ефира на bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Той призова доскорошния си колега – ексшефа на вътрешното ведомство, да се оттегли от политиката.

 „Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

По-малко от час след приключването на телевизионното участие на Найденов, прокуратурата го призова на разпит във връзка с разследването по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване в МВР.

Според Найденов и президентът е бил наясно с положението – при срещата им преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение. "Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете”, каза Найденов.

Той заяви, че и отстраненият министър на икономиката Трайчо Трайков е бил контролиран преди и след отстраняването му, за да се знае какво ще направи.

Според Найденов бившият вътрешен министър е "превзел партията” от лидера й Бойко Борисов. "Затова смятам, че ГЕРБ трябва да се изчисти. Ако това стане, тази партията има шанс да промени нещата за добро. Иначе това политическо мракобесие ще продължи”, каза Найденов, намеквайки още веднъж, че за да се "изчисти” ГЕРБ трябва да се отърве от Цветан Цветанов.

Найденов направи уточнението, че вярва на Бойко Борисов и смята, че той не е бил замесен в схемата за незаконното подслушване.

Найденов обвини Цветанов и за това, че е организирал дискредитирането му, визирайки  започнатото от прокуратурата разследване срещу него. Бившият земеделски министър заяви, че делото в прокуратурата срещу него е започнато през 2009, но е оставено "спящо" с цел да бъде активирано преди избори. 

fallback
Още от България
fallback