fallback

И Станишев бе привикан на разпит (видео)

Лидерът на БСП заяви, че Цветан Цветанов има пряка отговорност в злоупотребата със СРС.

24.04.2013 | 10:55

(Обновена в 17.00)

Ден, след като бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе разпитван в продължение на осем часа по двата скандала – незаконното подслушване и „Флоровгейт”, разтърсили МВР в навечерието на изборите, лидерът на БСП Сергей Станишев също е призован да свидетелства по собствения си сигнал.

Именно бившият министър-председател подаде данните до прокуратурата за незаконното поставяне под контрол на общественици, бизнесмени и политици.

Проверката пък показа, че в най-секретната служба на МВР - СДОТО са създадени условия за драстични нарушения. Четирима служители на звеното вече са с обвинения.

Сергей Станишев обвини Цветан Цветанов, че е персонално отговорен за скандалните подслушвания и неправомерното използване на специални разузнавателни средства. В този смисъл бившият вътрешен министър следва да понесе наказателна отговорност, ако бъдат установени нарушения.

Лидерът на БСП припомни, че при първата проверка на прокуратурата са установени неправомерни действия. Прокуратурата се опитва да възстанови информацията, която противозаконно е била унищожена, заяви още Станишев.

Репортаж по темата вижте от видео файла.

fallback
Още от България
fallback