Над 50 електронни услуги подготвя Столична община (видео)

Първите пет ще стартират през юни.

23.04.2013 | 16:15
Над 50 електронни услуги подготвя Столична община (видео)

Над 50 нови електронни услуги за граждани и фирми ще въведе Столична община в следващите месеци. Първите пет ще бъдат пуснати през юни, стана ясно от представянето на проекта за електронна община. Достъпът до тях ще е чрез електронен подпис, карта за електронна идентификация или временна парола.

Електронните услуги ще включват обработката на местните данъци и такси, както и свързаните с общинска собственост, зелена система, социални дейности, транспорт и други.

Сайтът на Столична община ще препраща към портал, от който всеки столичанин ще може да получи електронен документ, който впоследствие да може да представи пред различните институции.

Онлайн всеки ще може да проследява и на какъв етап е процедурата по издаване на документа му. За някои свидетелства общината ще изисква данни от други институции по служебен път. Такъв ще е например, случаят за издаване на свидетелство за съдимост.

Изпълнението на услуга в стандартния срок-до седем дни, ще струва пет лева. Бързата услуга ще се извършва на цена от 7.50 лева, а експресната срещу 10 лева.