fallback

ГЕРБ ще връща ДДС за седем дни, ако дойде пак на власт (галерия)

Пари на заем ще се търсят само за инфраструктура и за електронно правителство, заяви Бойко Борисов.

07.04.2013 | 14:26

(Обновена в 15.51)

ГЕРБ ще управлява, ако хората решат, заяви Бойко Борисов на Националната конференция на партията. В рамките на евентуалния следващ мандат бившият премиер обеща да няма увеличаване на данъците, а ДДС да бъде възстановяванo в рамките на седем дни.

„Ще направим всичко възможно да има повече работни места, но при икономически растеж, заяви Борисов. „ГЕРБ няма да търси заеми, за да не плащат нашите деца за тях. Ако взимаме пари, ще е или за инфраструктура, или за електронно правителство. По тази линия си заслужава да се търсят пари на кредит. При тях има бърза възвращаемост”, обясни бившият премиер. Енергийната ефективност също ще е приоритет при следващото управление на ГЕРБ, поясни Борисов.  Той обясни, че в програмата на партията е заложено просто и ясно какво е свършено досега, какви грешки са допуснати и как могат да бъдат поправени – „без илюзии, а реално какво може да се направи”, заяви лидерът на ГЕРБ. Той се обяви против воденето на предизборна кампания с компромати. „Считам, че начина на правене и вадене на компромати е много лош и отеква в съзнанието на хората у нас и извън България”, обясни той.

Националната конференция започна с кратък видео материал с отчет за свършеното при управлението на ГЕРБ. От него стана ясно, че 24 милиарда лева са били инвестирани в инфраструктура, социална и културна сфера, в здравеопазване и образование.

Имаме воля да продължим и да променим България, категорични са от ГЕРБ.

„ГЕРБ ще спечели изборите през май”, убеден е председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол. Той обясни, че създаването на работни места не е лява политика, а прагматизъм. По думите му изходът от кризата минава през подкрепата на малкия и среден бизнес. Той изтъкна усвояването на европейски средства като важен успех при управлението на кабинета на Бойко Борисов.

България в момента е подложена на сериозна проверка, но „докато държавата е демократична, е възможно да се постигнат взаимно изгодни решения”, заяви трикратният премиер на Турция Месут Йълмаз. Той пожела успех на изборите на ГЕРБ и подчерта, че задължение на лидерите е да  покажат скромност и да служат на хората със самопожертвование.

"В този момент България се нуждае от сила. ГЕРБ ясно стои за един европейски курс за развитие на България. Ние виждаме ГЕРБ като добре подготвени за изборите", заяви при откриването на конференцията международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер.

Около 15 хиляди души се събраха в зала „Арена Армеец” в столицата на Националната конференция на партията. Сред официалните гости на събитието са и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул.

fallback
Още от България
fallback