Командировки на Цачева зад граница струват 75 000 лева

Парламентарният шеф е имал 37 визити на 4 континента.

07.04.2013 | 13:01
Командировки на Цачева зад граница струват 75 000 лева

37 задгранични командировки на бившия председател на Народното събрание Цецка Цачева са стрували около 75 000, съобщи днес агенция БГНЕС като цитира справка, получена по Закона за достъп до обществена информация. Визитите са били в страни от Европа, Азия, Южна Америка и Африка.

Детайлна разбивка на разходите показва, че самолетните билети на парламентарния шеф са стрували близо 50 000 лева, хотелитe -  16 279, за дневни -  8 312 лева.

По време на пътуванията си в страната Цецка Цачева е изхарчила над 4000 лева. От Народното събрание отказали да дадат информация за назначените, съкратените, напусналите и преназначените служители по време на мандата на ГЕРБ с обяснението, че "не се създава и съхранява такава обобщена информация".

Отказана е също информация за похарчените средства за посрещане на чужди парламентарни делегации. Съгласно счетоводното законодателство нямало изискване за отчитане на средствата, изразходвани за протоколни мероприятия и посещения на делегации по покана на парламента, поради което не се правела обобщена информация, уточнява администрацията.