Столичното парно дава 3% отстъпка на редовните платци

Абонатите ще могат да взимат под наем топломери.

03.04.2013 | 08:41
Столичното парно дава 3% отстъпка на редовните платци

Три процента отстъпка на сметката ще получават абонатите на столичното парно, ако платят сметката си в рамките на 30 дни и нямат стари задължения. Мярката е част от нова програма на „Топлофикация“ за стимулиране на редовните платци, която е внесена за обсъждане в общинския съвет.

Абонатите, които смятат от следващия отоплителен сезон да плащат сметките разсрочено ( по 11 равни вноски и една изравнителна) ще получат 50% отстъпка от размера на първата вноска. Онези, които вече плащат разсрочено, ще получат същия бонус при последната си месечна фактура. Едновременно с това клиентите ще се ползват и от 3% отстъпка, ако нямат закъснения в месечните си плащания.

При заявени в началото на сезона нулеви дялове топлинните счетоводители ще бъдат задължени да правят отчет в периода декември-януари, както и междинно засичане на потребената топлинна енергия в сградата, ако собствениците проявят желание за това. Ако при проверката на нулевите прогнозни дялове се установи, че все пак парно се консумира, то на тези клиенти ще бъде начислявана максимална мощност до края на сезона.

Освен това счетоводителите ще трябва да поставят пломба на мястото на присъединяване на радиаторите в дома към хоризонталните тръби на инсталацията. Целта е да не се демонтират уреди по време на сезона.

"Топлофикация" ще разреши и наемането на топломери – нещо, което на този етап е невъзможно за София. За целта топлинните счетоводители ще трябва да предлагат тази възможност при присъединяването на нови абонати.