fallback

ГЕРБ номинира шефа на НАП за кандидат-депутат

Борисов ще води листи в София и Пловдив, а Цветанов – във Велико Търново и Благоевград.

02.04.2013 | 15:08

(Обновена в 17:17)

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов е номиниран за кандидат-депутат на ГЕРБ в Хасково, съобщи днес председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов при обявяването на водачите на листите в страната.

Назначеният преди дни заместник-изпълнителен директор Бойко Атанасов ще поеме задълженията на Стефанов, докато участва в предизборната кампания. Ресорният финансов министър Калин Христов е разрешил на шефа на НАП да ползва неплатен отпуск от 3 април до 20 май.

Сблъсъкът на трима бивши премиери – Борисов, Костов и Станишев е в столичния 25 многомандатен избирателен район.

Бойко Борисов ще води и листа и в Пловдив-град, а Цветанов - във Велико Търново и Благоевград. Дни преди да представят окончателния вид на листите, от централата на ГЕРБ бе изтекла информация, че бившият вицепремиер ще се конкурира в Стара Загора със Станишев.

От предишните министри ще се разчита на Тотю Младенов във Враца, в Габрово - Томислав Дончев, във Варна и Стара Загора - Лиляна Павлова, в Перник и Хасково - Делян Добрев. Председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева пък ще води листата в Плевен.

В предизборната надпревара като водач на листа се включва и шефът на шуменската полицията Любомир Христов, тъй като, по думите на Цветанов, имал заслуги по делото "Килърите".

fallback
Още от България
fallback