fallback

Работодателските организации напускат тристранния съвет

Въпреки това заседание ще има.

02.04.2013 | 09:35

Работодателските организации напускат тристранния съвет за сътрудничество, с което изразяват несъгласието си с действията на служебното правителство по отношение имуществото на богатите, държавниците и политиците.

Четирите формации: Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Българската търговско - промишлена палата (БТПП) - заявяват, че напускат съвета и са единодушни в решението си.  Общата им позиция е, че промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор е противоконституционно променен. Въпреки липсата на работодателските организации, днес все пак ще има заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от правителствената информационна служба.

Очаква се на днешното заседание социалните партньори да обсъдят резултатите от дейността на Работната група за спешните мерки, които трябва да се предприемат от служебното правителство в социалната и икономическата сфера.

fallback
Още от България
fallback