fallback

Хелзинкският комитет иска публикуване на доклада за подслушването

Цацаров дължи отговор дали са използвани СРС-та, както твърди Станишев, настоява правозащитната организация.

01.04.2013 | 14:28

Пълният доклад на прокуратурата от проверката за подслушване на политици трябва да бъде публикуван в интернет, настояват от Българският хелзинкски комитет.

Главният прокурор Сотир Цацаров дължи на обществото отговор дали са прави червените, че са използвани незаконно специални разузнавателни средства, се казва в разпространено писмо на правозащитната организация. "Проверка само по документи е априори ялова. Ясно е, че ако Цветан Цветанов е нареждал престъпно подслушване, то не е документирано. Обществото има право да прецени за себе си надеждността на резултатите от проверката - има ли бели полета и противоречия, има ли необосновани, повърхностни и тенденциозни изводи".

Ако докладът не бъде публикуван, а вместо това главният и градският и останалите прокурори направят общи твърдения за неразкрито престъпление, каквито са всеобщите очаквания, само ще се потвърди общественото мнение, че прокуратурата оневинява МВР и, в частност, Цветанов и Борисов, изтъкват още от Българския хелзинкски комитет.

В петък 10 прокурори провериха МВР, резултатите ще излязат на 12 април.

fallback
Още от България
fallback