Родители излязоха на автошествие в центъра на София срещу Стратегията за детето

Те смятат, че тя се прокарва чрез други точки и в други закони

04.07.2019 | 12:59 Редактор: Ивайло Николов
Родители излязоха на автошествие в центъра на София срещу Стратегията за детето

Десетки коли с родители се включиха в автомобилно шествие в центъра на София, с което да изразят своето противопоставяне на промените в Закона за закрила за детето, които влизат в сила от 2020 година и Националната стратегия за детето. 

Мъже и жени се събраха с автомобилите си от сутринта и направиха шествие по бул. "Цариградско шосе" в посока сградата на Народното събрание, където депутатите продължават дебатите за размера на партийната субсидия. Протестът им стигна до храм "Св. Александър Невски". 

Стратегията за детето родителите определят като намеса на държавата във възпитанието на децата, а днес недоволство имаше в още 13 града. 

Родителите смятат, че промените в закона също дават прекомерни възможности на социалните да отнемат деца от родителите им и затова искат преразглеждане на текстовете.

Самата стратегия беше оттеглена по настояване на премиера Бойко Борисов, каквато е тезата и на социалното министерства, но родителите твърдят, че тя се прокарва през други точки от различни закони.

Недоволните граждани са категорични, че ще продължават да протестират.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК