fallback

70 лв. за чадър на плаж Каваци за лукс на първа линия

Министерството на туризма извърши спешна проверка

04.07.2019 | 14:10 Автор: Ивайло Николов

Министерството на туризма се самосезира и извърши спешна проверка на плаж Каваци, след като в социалните мрежи се появи касова бележка с цена за чадър от 70 лв. 

Управителят на плаж Каваци обясни, че цената, която възмути мнозина, всъщност е за голям чадър на първа линия, с четири дървени шезлонга от тиково дърво, с четири кожени шалтета и с италиански слънцезащитен плат, който предпазва от UV лъчите. Клиентите плащали за лукс. 

Проверката от Министерството на туризма обаче установи, че табелата с цените на платените плажни услуги не е поставена на видно място .

Специално геодезическо замерване ще установи дали е осигурена задължителната 50% свободна зона и дали обектите на плажа са по схема.

Извън VIP зоната цената на чадъра и шезлонга е 7 лв., но плажът пак е празен. От министерството обясниха, че високите цени на чадърите са предимно на плажове, които са заради стари договори. 

"Със сигурност ще продължим да бъдем изключително стриктни, но трябва да си дадем ясна сметка колко чувствителен и разнообразен е този сектор. Трябва да си признаем, че България има много какво да предложи. Ние не сме си затворили очите", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

След 2017 година всички договори, които са сключени от Министерството на туризма, имат клаузи, които забраняват да се предлагат цени на чадъри и шезлонги над определен лимит.

Вижте репортажа.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback