Нов протест: Жители на "Младост" против издигането на сгради в зелена площ

Няколко пъти площта е препродавана, а последният път сделката приключва с разрешително за строеж

02.07.2019 | 19:57 Редактор: Зорница Костадинова
Нов протест: Жители на

Нов протест срещу презастрояването в София. Хора от квартал "Младост" са против издигането на сгради в зелена площ, част от детска площадка. 

Няколко пъти площта е препродавана на частни лица, а последният път сделката приключва с разрешително за строеж. Това не удовлетворява желанието на жителите на "Младост" 4.

"Против този строеж се борим повече от 10 години. Разбрахме, че на 20 май е дадено разрешително за строеж. Не искаме да се строи, защото е взета част от прилежащата към входа площ и няма откъде да минаваме", сподели домоуправителят на блока до зелената площ Мариета Димитрова. 

"Имотът е купен с разрешение за строеж. Инициативата да дойдем тук е моя и на инвеститора. Дойдохме на среща с хората, за да чуем какви са техните искания. Идеята е със съдействието на Столичната община и на живущите да се оправи детската площадка и да се преустанови наличието на змии и всякакви други животинки. Готови сме да представим цялата документация на собствениците на тези имоти", поясни юристът на инвеститора Красимира Арабаджиева.

Гражданите на квартала обаче не са съгласни с този план и настояват за отмяна на разрешението за строеж. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК