Корнелия Нинова иска отстраняването на Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП

Лидерът на социалистите предложи нови имена, които да разширят състава на ИБ

30.06.2019 | 16:09 Редактор: Ивайло Николов
Корнелия Нинова иска отстраняването на Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП
Корнелия Нинова иска отстраняването на Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да се разшири състава на Изпълнителното бюро на партията, а от него да бъде отстранен Валери Жаблянов. Това се случи по време на днешния пленум на социалистите, който се провежда в централата на партията в София.

Самият Жаблянов вече напусна заседанието на Националния съвет на БСП. По думите му Нинова има три аргумента, с които е поискала неговото отстраняване.

Това са незадоволителен доклад пред конгреса за изминалите евроизбори и незадоволителната работа на комисията на партията по идейно и програмно развитие. Последният мотив на лидера на социалистите е, че Валери Жаблянов не е присъствал на парламентарната асамблея на Съвета на Европа. 

Самият Жаблянов обяви доводите ѝ за несъстоятелни.   

Корнелия Нинова предложи и още имена, които да разширят състава на Изпълнителното бюро на БСП. Това са Милка Христова, Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева, Манол Генов, Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Към местните избори БСП се отправя и с нов председател на предизборния щаб. Това е заместник-председателят на партията Кирил Добрев, който заменя на поста Георги Свиленски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК