fallback

В Деня на безопасността на движение по пътищата - двама пияни се блъснаха

Инцидентът е станал на кръстовище в шуменско село

29.06.2019 | 13:15 Автор: Ивайло Николов

Двама пияни шофьори без книжки са се блъснали на кръстовище в шуменско село рано тази сутрин. След тестване с дрегер се оказало, че единият от водачите на 41 години е с 2,56 промила алкохол в кръвта, а другият на 26 години с 1,64 промила. Той е бил и без шофьорска книжка. И двамата са управлявали чужди автомобили.

На този фон в столицата се проведе среща между институциите за набелязване на мерки срещу войната на пътя. От МВР отчетоха, че за миналата година са регистрирани милион и 300 хиляди нарушения на правилата за движение.

За 2018 година при 6684 тежки пътни произшествия в страната загиналите са 611 човека, близо 8500 са били ранени. Превишената скорост остава основната причина за катастрофите в страната.

Статистиката сочи още, че все повече млади хора между 18 и 20 години участват в катастрофи, като най-често те са челни сблъсъци, излизане от пътното платно или удряне в дървета и стълбове.

От МВР обещаха повече технически средства за контрол на пътя и създаването на единен център за обработка на нарушенията.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback