fallback

Съветът на Европа разкритикува министър Кирилов за разследването на "тримата големи" в съдебната система

Мая Манолова с атака към ЦИК заради машинното гласуване

28.06.2019 | 12:50 Автор: Тодор Петров

Съветът на Европа отправи критики към предложения от правосъдния министър Данаил Кирилов механизъм за разследване на "тримата големи" в съдебната система - председателите на двете върховни съдилища и главния прокурор.

Това се казва в официално съобщение по повод кръглата маса за изпълнението на решенията на Европейския съд за парвата на човека. Тя бе проведена в София преди седмица с участието на представители на Отдела за изпълнение на решенията към Съвета на Европа, правосъдният министър Кирилов и магистрати.

"Не тълкувам решенията на Европейския съд, те трябва да се изпълняват. Но статутът на тримата големи е установен еднакво в Конституцията на Република България", коментира правосъдният министър 

В кулоарите на парламента се появи омбудсманът Мая Манолова, която разкритикува функционирането на машинното гласуване на последните избори у нас. Тя смята, че ЦИК не е била достатъчно подготвена да работи с машините. 

Манолова повдигна завесата относно въпроса дали ще се кандидатира за кмет на София.

"Нямам такова решние към този момент. Зависи и от законодателните предложения, които съм отправила към депутатите", посочи тя.

Омбудсманът почерпи всички парламентарни групи с череши, за да ги подсети за важните законопроекти. За момента единственият кандидат за кмет на София е лидерът на "Воля" Веселин Марешки. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback