ГЕРБ тръгва с воля към изборите през май (видео)

Ако останат в управлението, ГЕРБ ще продължат с израждането на магистралите и ще сложат камери в малките населени места.

27.03.2013 | 16:33
ГЕРБ тръгва с воля към изборите през май (видео)
ГЕРБ тръгва с воля към изборите през май (видео)

Под мотото „Имаме воля“ ГЕРБ ще организира предизборната си кампания. На специална пресконференция бившият министър на МВР Цветан Цветанов представи акценти от програмата на партията за бъдещо управление. От ГЕРБ се ангажираха да продължат изграждането на магистрали и пътища, да подкрепят майките в първите години от отглеждането на децата им, да запазят плоския данък и да монтират камери в малките населени места, с които да намалят битовата престъпност.

В програмата е заложено още опрощаване на лихви по стари задължения на фирми към държавата. Мярката ще бъде еднократна за два месеца, а  дълговете трябва да са от последните две години, уточни бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов.

Цветан Цветанов  и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъдат водачи на две листи в страната,стана ясно на пресконференцията. Бивши министри като Томислав Дончев, Лиляна Павлова, и Делян Добрев също се очаква да оглавят списъците на кандидати за народни представители. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков също е сред спряганите имена за водач на листа. През изминалите дни стана ясно, че финансовият и земеделския министър от "Кабинета Борисов" няма да бъдат включени в списъците за народни представители на ГЕРБ. Пред медиите днес Цветанов допусна, че назначаването на Мирослав Найденов за министър на земеделието и храните може да е било „кадрова грешка“. Ако обвинението на прокуратурата не бъде доказано, Найденов ще изчисти името си, коментира още Цветанов. Бившият вицепремиер по всяка вероятност ще оглави Националния предизборен щаб на партията.