fallback

Последен ден за регистрация на партиите за изборите

В столичен район се очертава сблъсък на трима премиери, ГЕРБ обявява днес изборните листи.

27.03.2013 | 09:22

В края на деня изтича срокът за регистрация на партиите в предстоящите избори на 12 май. Документи вече са подали ГЕРБ, БСП, ДСБ, Атака, РЗС и сините.

До 30 март ще бъде направена проверка дали формациите са събрали необходимите 7 000 валидни подписа, необходими за регистрацията, съобщи Централната избирателна комисия.

Червените обявиха вчера водачите си на листи в страната, същото ще сторят днес и от ГЕРБ. Неофициално обаче изтече информация за разпределението и се очертава сблъсък на тримата бивши премиери Бойко Борисов, Сергей Станишев и Иван Костов в столичния 25 многомандатен избирателен район (обхваща "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Овча купел").

Червеният лидер ще се конкурира в Стара Загора с бившия вицепремиер на Борисов – Цветан Цветанов. От ГЕРБ вече обявиха, че половината министри ще се впуснат в изборната надпревара. В последния момент отпадна Мирослав Найденов заради повдигнати обвинения от прокуратурата.

От "столетницата" отпадат Румен Петков и Румен Овчаров, който заяви, че няма да остане в политиката, но ще работи срещу ГЕРБ по отношение на енергетиката и икономиката.

fallback
Още от България
fallback