Проучване на Съвместния изследователски център към Европейската комисия сочи, че двоен стандарт при храните в различните държави членки на Европейския съюз все пак има.
От България са били изпратени 95 стоки, чийто състав, етикети и опаковка, да бъдат изследвани и съпоставени.
В рамките на проучването са анализирани близо 1400 проби от 128 различни хранителни продукта, от 19 държави в Европейския съюз.
Резултатите от проучването показват, че над 20 на сто продуктите са били с еднаква лицева страна на опаковката и еднакво съдържание, а при близо една трета от тях, освен разлики в състава им в различните страни от ЕС, разлики е имало и в опаковката.
Други над 20% са имали подобна опаковка, но различен състав, а 9 на сто са имали еднаква част от опаковката, но различен състав.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК