Трима българи се изправят на третото издание на SENSHI

Ники Йоргов, Петър Стойков и Искрен Иванов ще спорят за купи на 4 и 5 юли в Камчия

25.06.2019 | 11:58 Редактор: Василена Василева
Трима българи се изправят на третото издание на SENSHI

Оспорвани двубои по карате киокушин по правилата на нова професионална лига по карате киокушин очакват публиката на третото издание на SENSHI. То ще се проведе на 4 и 5 юли в черноморския курорт Камчия, като в него за шампионски купи ще се борят трима българи - Николай Йоргов, Петър Стойков и Искрен Иванов. Двама от тях вече са се били на предишните две издания от новата верига гала вечери, а Искрен Иванов за пръв път ще се качи на ринга на SENSHI.

Искрен ще се бие срещу руснака Кирил Григориев в категория до 65 кг. В същата килограмова категория ще се играят още 4 мача по правилата на KWU International Professional League -  фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти. Боецът от град Трявна е шампион по карате киокушин, но има участие в професионални ММА гали, като има и медали от шампионати по граплинг.

При представителите под 75 кг българската чест ще защитава Петър Стойков, който е състезател на столичния клуб „Армеец“. Той е многократен републикански шампион по кикбокс и карате киокушин, световен и европейски шампион по муай тай, има и сребърен медал от световно първенство по киокушин за юноши старша възраст. Стойков вече се слави с една победа на професионалния ринг на SENSHI. На предишното издание на галата през април в „Арена Армеец“ той за пръв път игра по правилата на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът регистрира категорична победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия. Сега Стойков ще се бие срещу Сухроб Назаров от Таджикистан, а при победа ще спори с по-добрия от двойката Павел Черепанов (Русия) - Хаик Качиян (Армения). В същото време предстои да видим отново Омар Магомедов в двубой срещу Алишер Карменов от Казахстан (кат. до 65 кг).

Третият българин, който ще се бие на SENSHI – Николай Йоргов, ще се изправи срещу обещаващия боец от Бразилия Маркос Зинхани в категория до 80 кг. Това е третият път, в който Йоргов ще се съревновава на професионалния ринг на гала вечерта, и първият път, в който ще се бие по правилата на KWU International Professional League. До момента той е записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи. През февруари във Варна Йоргов надделя за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве. Новото предизвикателство пред Йоргов не е никак малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на ринга на SENSHI. В зала „Арена Армеец“ през пролетта той игра срещу българина Кристиян Георгиев. При успех срещу Зинхани, Йоргов щe се бие срещу победителя в двойката Андрей Чехконин (Русия) – Мохамад Асади (Иран). 

Целият жребий на боевете в третото издание на SENSHI може да видите на http://www.kwunion.com/news/kwucamp-2019-cup-of-senshi-draw/