Цветанов, Ангелкова, Цачева... Оказаха се чисти за "Апартаментгейт"

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение срещу тях

24.06.2019 | 13:20 Редактор: Василена Василева
Цветанов, Ангелкова, Цачева... Оказаха се чисти за "Апартаментгейт"

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов. Това става известно от решенията на комисията, публикувани на нейния сайт.

Те бяха разследвани по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти, закупени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София-град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандалът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов. През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието. Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток". Цачева отрече апартаментът ѝ да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи", не е никак малка.

Снимка: "Артекс"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК