fallback

Бивши червени министри отпадат от листите за изборите

ДСБ разкри, че ще участва на вота в коалиция, до момента не са ги търсили протестиращи.

24.03.2013 | 17:27

(Обновена в 18:34)

Бившите министри от тройната коалиция Румен Овчаров, Румен Петков, Емилия Масларова и Асен Гагаузов няма да имат място в кандидат-депутатските листи, съобщиха днес от ръководството на БСП. Бившият регионален министър си направил самоотвод по време на проведена общинска конференция на партията в Сливен. Лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов също няма да бъде водач на листа.

След 27 март ще има регистрирана коалиция с участието на ДСБ за предстоящите избори, съобщи по-рано днес пред Дарик председателят на изборния щаб Веселин Методиев, след като регистрира партията в ЦИК.

Представители на протестиращите не са се обръщали към партията за включване в листите. "Може би тези хора имат желанието да бъдат по своя си начин независими, аз го намирам за съвсем нормално", смята Методиев.

Освен тъмносините, документи подадоха още ВМРО, "Гергьовден", СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия и Българска социалдемократическа партия.

Предизборната кампания ще започне на 12 април и ще продължи до 24 часа на 10 май 2013, реши  Централната избирателна комисия.

fallback
Още от България
fallback