fallback

Магистрала "Тракия" може да бъде завършена в края на юни

Това, което видях, никак не ме радва, заяви при инспекция новият строителен министър.

24.03.2013 | 15:22

Последният участък от магистрала "Тракия" между Зимница и Карнобат, при това темпо на строеж, няма как да бъде пуснат за началото на летния сезон, заяви днес по време на инспекция новият строителен министър Екатерина Захариева. След като изминала последните 34-те километра и видяла строителните екипи, министърът очаква отсечката да бъде завършена най-рано в края на юни. Следващата седмица ще бъде представен актуализиран график за работа.

За съжаление това, което видях не ме радва. Считам че, за да приключи строежът до 1 юни (както планираше бившият министър Лиляна Павлова), техниката и хората трябва да се увеличат по четири. Иначе, заплаха от спиране на европейските средства заради забавянето няма, категоричен е министърът.

Изпълнителят "Тракия ІV" (с водещ партньор "ПСТ холдинг") въпреки песимистичната оценка на Захариева, вярва че ще успее да приключи строителството до началото на юни. В началото на месеца Холдингът изтегли банков заем, за да изплати забавените плащания към подизпълнители и фирми-доставчици на техника.

fallback
Още от България
fallback