Силният вятър събори балкон, дървета и комини (видео)

На спешния телефон до ранния следобед са подадени над 100 сигнала.

22.03.2013 | 16:00
Силният вятър събори балкон, дървета и комини (видео)
Силният вятър събори балкон, дървета и комини (видео)

Над 100 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове, са постъпили до ранния следобед на спешния телефон 112. Основно е подавана информация за паднали дървета, опасни керемиди, полуразрушени комини и мазилки.

Най-много сигнали са постъпили от Плевенско с – 24, а от столичани – 15. В Русе рухна през нощта голяма част от балкон, жертви няма, съобщиха кореспондентите на Bulgaria On Air.

Десетки сигнали за счупени витрини и повалени пътни реклами са подадени в Пловдив. Дърво е паднало в двора на пазарджишкото училище "Любен Каравелов", друго пък временно е блокирало пътя Ветрен-Септември, но вече е премахнато, съобщи МВР.

Пристанището във Варна е затворено заради силен вятър. Забраната важи за маневриране за всички канали на пристанището. Вълнението на морето се очаква да бъде около 2-3 бала.

От Министерството на околната среда и водите обявиха, че няма данни за опасни повишения на нивата на реките и язовирите. По поречието на Дунав се наблюдава покачване на водните нива при Ново село с 22 сантиметра, Видин – с 10 и Силистра – с 9, но няма опасност от наводнения.