VUZF Lab провежда нов семинар с фокус върху управлението на Европейски структурни и инвестиционни фондове

Какви са предизвикателствата през призмата на съдебната практика?

19.06.2019 | 12:46 Редактор: Анисия Иванова
VUZF Lab провежда нов семинар с фокус върху управлението на Европейски структурни и инвестиционни фондове

Какви са предизвикателствата през призмата на съдебната практика, когато говорим за управление на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове – тази интересна и актуална тема ще бъде във фокуса на новия практически семинар на Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ (VUZF Lab) и Съюза на юристите в България, съобщиха от учебното заведение.

Семинарът ще се проведе на 28 юни, от 9.00 до 16.30 часа, в зала 501 на университета.

Традиционно за VUZF Lab семинарът ще "говори" специално за експертите, които всеки ден в практиката си се сблъскват с редица казуси. Те ще имат възможност да зададат въпросите си на лекторите Соня Янкулова - съдия във Върховния административен съд, и доц. д-р Десислава Йосифова - ръководител на катедра "Счетоводство и контрол" във ВУЗФ.

В програмата на семинара е предвидено разглеждане на три водещи аспекта от прилагането на нормативната уредба при управлението на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове - предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, верификация на разходите и реда за извършване на финансови корекции. Какви могат да са основанията за отказ от верификация и какви задължителни елементи трябва да съдържа актът за отказ са сред въпросите, които ще получат своя отговор на 28 юни. Специално място в програмата на обучението ще бъде отредено и за конкретни примери, предизвикателства и спорни моменти при проверка и верифициране на разходи по европейски проекти.

Новият семинар на ВУЗФ е част от серията практически обучения по актуална съдебна практика във финансовата област, които VUZF Lab и Съюзът на юристите в България инициираха в края на март. Те са част от цялостната мисия на VUZF Lab да подпомогне работата на различните звена в частния и обществения сектор като поднесе фокусирано практическо знание и обедини различни казуси и техните решения.

Повече подробности за семинара и информация относно условията за участие можете да откриете на сайта на VUZF Lab – https://vuzflab.eu/ . Регистрацията продължава до 27 юни.

Медийни партньори на обученията са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR.