fallback

Михаил Константинов напуска "Информационно обслужване" (видео)

Известният математик подаде оставка от държавната фирма, след като с изказване си навлече гнева на опозицията.

22.03.2013 | 09:56

Професор Михаил Константинов подаде тази сутрин оставка като председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". Държавната фирма се занимава и с преброяването на изборните резултати.

Известният математик си навлече през последните дни гнева на няколко партии с изказване, че "ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи". Впоследствие той уточни, че е разбран неправилно, просто искал да каже, че никога няма да гласува за БСП и ДПС.

Гарантирам, че бъдещите ни действия ще са същите - пълно съответствие между документите и резултатите. Лъжец и клеветник е всеки, който твърди, че в досега произведените избори има такива несъответствия и този, който твърди, че такова нещо може се случи. Който ми донесе документ за това, то аз ще преведа по сметката във Фонда за лечение на деца в болница чек за 10 000 лева , закани се Константинов.

Лидерът на левицата Сергей Станишев изтъкна, че математикът е пристрастен към ГЕРБ, при чието управление бе назначен във фирмата. От партията на Борисов отвърнаха на нападките, че той е доказан експерт и никога не би си позволил да наруши закона.

От ДСБ предложиха на служебния премиер работата на "Информационно обслужване" да се поеме за предстоящите избори от Националния статистически институт (НСИ), тъй като фирмата вече е "компрометирана".

Нямам никакви основания да поставям под съмнение професионализма и морала на Михаил Константинов, каза Марин Райков. Според него са неуместни всички хипотези, че той може да манипулира изборните резултати.

fallback
Още от България
fallback