Кабелните оператори на протест пред МС заради акцията срещу пиратството

Операцията оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило работата на местни институции

19.06.2019 | 11:30 Автор: Зорница Костадинова
Кабелните оператори на протест пред МС заради акцията срещу пиратството

[related_articles]

Кабелните оператори излизат на протест пред сградата на Министерския съвет. Причината за недоволството е акцията на ГДБОП срещу разпространение на пиратско видео съдържание.

При акцията от 13 юни бяха обискирани офиси на пет доставчици на интернет и кабелна телевизия, както и беше отнета техника. Според Националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000", това е довело до финансови загуби за фирмите и са нанесени материални щети върху офисите.

Операцията на ГДБОП е оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило и работата на местните институции като общини и банки, болници и медии.

В писмо до медиите операторите информират, че операцията на ГДБОП е целяла ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.

Кабелните оператори се заканват да заведат дела срещу държавата в съда в Страсбург, както и настояват началникът на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да поднесе публично извинения за неудобството на гражданите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК