Протестиращи опънаха палатки пред общината във Варна

Недоволните искат спешно поправяне на улиците, за да бъде градът достоен конкурент на Бургас.

22.03.2013 | 08:47
Протестиращи опънаха палатки пред общината във Варна

Протестиращи опънаха две палатки пред общината във Варна. Сред недоволните мъж обяви тази сутрин, че започва гладна стачка, ако до довечера не подаде оставка общинският съвет. Акцията не попречи на общинските служители да стигнат до работните си места, тъй като са се намесили от Жандармерията.

Бунтът с искания за оставки започна още вчера, след проведена среща между граждани и служители от администрацията, на която бяха обсъдени най-наболелите въпроси на града, предаде Chernomore.bg. Според жителите са необходими спешни промени, тъй като с инфраструктурата градът изоставал от Бургас.

Направено бе и предложение да бъдат включени граждани при избирането на фирмата, която ще доставя нови автобуси за градския транспорт.

4.5 милиона лева от бюджета на общината за 2013 година са предвидени за рехабилитация на пътищата в града, съобщи заместник-кметът Богдан Караденчев. Според него, за да се оправят всичките 789 улици във Варна, ще са нужни по 20 милиона лева на година. "Със средствата, които имаме, успяваме да ремонтираме едва върху 3% от инфраструктурата", обясни Караденчев.