Гърция праща икономическа полиция срещу българи в Халкидики

Нашенците отдават жилища под наем и не плащат данъци

18.06.2019 | 19:40 Редактор: Бойко Димитров
Гърция праща икономическа полиция срещу българи в Халкидики

Икономическата полиция в Гърция ще прати свои служители под прикритие, за да разбие българо-сръбска схема за отдаване на жилища под наем в страната. Причината е, нашенците и комшиите пускат своите имоти на Халкидики без да плащат данъци, съобщи БНР.

Схемата е позната от години, но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред гръцкия вестник "Етнос" Димитрис Хадалис - председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели. Гърците настояват за масови проверки на чужденците. От Икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Наскоро сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая. При гръцките собственици цената е много по-висока, тъй като плащат данъци. Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК