Мълния уби 47-годишен мъж в София (Обновена)

Няколко деца също са били засегнати от ударната вълна

18.06.2019 | 11:00 Редактор: Василена Василева
Мълния уби 47-годишен мъж в София (Обновена)

Мълния уби 47-годишен мъж в София при снощната буря. Инцидентът е станал в квартал "Люлин", съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.

Няколко деца също са били засегнати от ударната вълна от мълнията, убила 47-годишния мъж. Те не са пострадали, но разказват, че са паднали на земята от силата, с която гръмотевицата е ударила. 

Екип на Спешната помощ е бил извикан на мястото на инцидента и е пристигнал на осмата минута от подаването на сигнала. При пристигането на медиците мъжът е бил с жизнени показатели, но в тежко състояние. Той е бил транспортиран към "Пирогов", но е починал преди да бъде приет в противошокова зала. 

"Хората често биват покосявани от мълнии, защото рядко обръщат внимание на тези природни явления. Те си мислят, че едва ли точно на тях ще се случи подобно нещо. Важно е по време на буря да не се разхождаме свободно навън. За съжаление, се оказва обаче, че трябва да се случват подобен инцидент, за да се замислят колко е опасно", каза пред Bulgaria ON AIR експертът по мълниезащита Ернесто Нориега.

И допълни, че е редно в училище да се засяга темата, за да знаят децата как да реагират.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.